Starea de alertă în județ: Șoferi prinși băuți la volan sau fără permis de conducere

Trecerea de la starea de urgență la starea de alertă a adus o relaxare a măsurilor ce a fost înțeleasă greșit de unii ieșeni. Polițiștii au întocmit la finele săptămânii trecute mai multe dosare penale pentru șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau care nu au respectat prevederile Codului Rutier.

Astfel, agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au oprit, pentru control, în comuna Dagâța, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu are permis, iar plăcuțele de înmatriculare sunt atribuite altui vehicul.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expira. Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar, ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, a fost prins conducând fără permisul reținut. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitatea Victoria, a fost prins conducând fără permis. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Golăiești, a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Lasa un comentariu