Spitalul de Copii cumpără aparatură de 825.000 de lei

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi pune la bătaie aproximativ 825.000 de lei pentru mai multe achiziţii care vor ajuta la tratarea pacienţilor şi îmbunătăţirea răspunsului într-o situaţie de criză sanitară. 

De suma respectivă, unitatea medicală vrea să achiziţioneze patru echipamente medicale. Este vorba despre un ecograf mobil cu imagistică Doppler color, cu o valoare estimată maximă de 160.000 de lei, un sistem de încălzire a pacientului, de circa 150.000 de lei, un sistem de respiraţie, complet, pentru purificare a aerului pentru gaze, vapori şi particule cu aducţiune forţată de aer, de circa 1.490 de lei, şi un sistem de oxigenare prin membrană extracorporeală – 514.500 de lei, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În vederea asigurării condiţiilor de funcţionare eficientă a spitalului prin creşterea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului COVID-19 a fost accesată facilitatea de finanţare nerambursabilă în vederea creşterii capacităţii de gestionare, prin sistemul medical public, a situaţiei de urgenţă cauzată de criza sanitară”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale în anunţul de licitaţie publică.

Lasa un comentariu