Spitalul de Boli Infecţioase a „scăpat” de anexa mobilă de la Leţcani

La doar câteva zile după ce Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” a redevenit unitate medicală destinată exclusiv pacienţilor cu Covid-19, spitalul modular amplasat la Leţcani a revenit din administrarea unităţii medicale ieşene la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

Decizia de preluare a fost avizată în iulie de plenul Consiliului Judeţean, iar formalităţile de predare/primire se finalizează săptămâna aceasta, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Suntem în ultima etapă de semnare a listelor de inventar. Sperăm ca, în maximum două zile, să demarăm procedura de predare către noul utilizator, ISUJ Iaşi”, a declarat Alina Popa, directorul executiv al Euronest. Ea a spus că inspectoratul va trebui să folosească complexul medical conform contractului de comodat, cu destinaţia pentru care a fost achiziţionat. „Nu se pune problema relocării. Dar, dacă ISUJ va dori să-l reamplaseze, acest lucru se poate face cu acordul părţilor”, a adăugat directorul Euronest.

Achiziţionat cu aproximativ 11 milioane de euro, anul trecut, complexul instalat acum la Leţcani abia dacă a funcţionat trei luni, cu unele deficienţe semnalate de personalul detaşat acolo. Proiectul nu a prins nici trenul unui decont din fonduri europene, asociaţiile precum Euronest, proprietarul spitalului, nefiind incluse în lista solicitanţilor. Luna aceasta, complexul a împlinit un an, iar garanţia acordată de firma din Turcia mai acoperă încă 12 luni. 

Lasa un comentariu