Spitalul CFR cumpără un computer tomograf mobil cu 2,6 milioane lei

Spitalul Căi Ferate din Iaşi achiziţionează un computer tomograf mobil pentru suma estimată de 2,6 milioane de lei.

Conform caietului de sarcini, unitatea medicală caută un echipament care să efectueze CT toracic nativ, cu secţiuni fine, în special la pacienţii cu suspiciune sau diagnostic confirmat de COVID-19 şi semne de agravare clinică – dispnee (dificultate în respirare) sau scăderea saturaţiei oxigenului în sânge, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Un aparat mobil destinat detectării leziunilor pulmonare, dar şi complicaţiilor, ar putea fi utilizat şi în spaţii strâmte, lângă patul pacientului, precum şi în secţii ATI, atunci când starea pacientului se afectează brusc. Pacienţii cu infecţie SARS-CoV-2 care riscă evoluţia spre complicaţii sunt vârstnicii şi persoanele cu diferite afecţiuni cronice, precum cele cardiovasculare, respiratorii, diabet zaharat, afecţiuni imunologice sau pacienţi care urmează tratament imunosupresor“, explică reprezentanţii spitalului în caietul de sarcini.

Criteriul de aprobare este cel mai bun raport calitate-preţ, ceea ce înseamnă că nu va fi achiziţionat doar cel mai ieftin aparat, ci computerul tomograf care are preţul cel mai scăzut, dar îndeplineşte şi mai multe criterii tehnice semnificative. Ofertele pot fi depuse până pe 3 iunie 2021, echipamentul fiind achiziţionat cu fonduri europene.

Lasa un comentariu