Spania ar putea reveni la starea de urgență. Guvernul va decide azi dacă impune noi restricții

Spania ar putea reveni la starea de urgență. Guvernul trebuie să ia azi o decizie în acest sens, la cererea mai multor regiuni copleșite de epidemie. 10 din cele 17 regiuni ale Spaniei cer Guvernului să declare starea de urgență. Nu se știe deocamdată dacă va fi o carantină la fel de dură ca în primăvară sau dacă vor fi măsuri mai stricte doar pe timpul nopții.. Noi restricții de circulație sunt de așteptat în Spania

Spania așteaptă astăzi decizia legată de impunerea stării de urgență.

Felix Damian, corespondent: „Din informațiile pe care le avem acum înainte ședinței de Guvern din această dimineață, se pregătește sigur un nou lockdown nocturn care va interzice probabil reuniunile în spațiile publice. În toate sferele activității sociale se prevăd cam aceleași măsuri sanitare de până acum, în funcție de cele 4 niveluri de risc, pactate anterior de administrațiile regionale cu Executivul Central.

Rămâne să vedem dacă restricțiile vor fi mult mai aspre sau dacă vor rămâne la nivelul unor simple recomandări. Cert este că Spania a avut cea mai neagră săptămână din ultimele 3 luni, în al doilea val de COVID, și media raportărilor zilnice a ajuns la 15.000 cazuri. Madridul și regiunile administrate de Partidul Popular nu doresc măsuri care să afecteze și mai mult economia.

Odată cu finalizarea stării de urgență impuse până ieri de Guvernul Central, regiunea Madrid a instituit un așa-zis lockdown, de la miezul nopții până dimineață la ora 6, timp în care nu pot avea loc reuniuni în spațiile publice. Pe de altă parte însă, restaurantele și barurile au câștigat încă o oră – pot să închidă la miezul nopții, iar Madridul și 13 orașe din regiune rămân în aceeași carantină de până acum, care împiedică deplasările fără un motiv justificat”

Lasa un comentariu