Sosirea pelerinilor la Iași ar putea aduce o avalanșă de pacienți la Spitalul de Copii „Sf. Maria“

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ Iași se aşteaptă ca venirea pelerinilor la moaştele Sfintei Parascheva să aducă și un număr mai mare de copii care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

În ultimii ani, în zilele dinaintea sărbătorii ajung cel puţin câte doi copii într-o gardă de 24 de ore cu diferite probleme de sănătate amplificate de oboseală sau frig.

„De obicei apar cazuri de răceli, traumatisme minore în urma căzăturilor sau cazuri de febră“, a spus Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii recomandă ca micuții să evite aglomeraţia şi oboseala, fiind mai sensibili decât cei mai mari, care au un sistem imunitar mai puternic.

De asemenea, este indicat ca la apariţia oricărui simptom părinţii să se prezinte cu cei mici la spital şi să nu ignore semnele unei afecţiuni. Având în vedere că se vor confrunta şi cu aglomeraţie, medicii le recomandă părinţilor să aibă grijă ca cei mici să respecte regulile de igienă, pentru a evita răspândirea afecţiunilor virale.

Anul trecut, numărul copiilor care au ajuns la spital în timpul pelerinajului a fost unul mai mic comparativ cu alţi ani, fiind înregistrate temperaturi mult mai ridicate.

Lasa un comentariu