Sorin Oprescu eliberat de cauțiune în Grecia! Fostul primar trebuie să achite 5000 de euro până mâine

Magistrații eleni au hotărât ca Sorin Oprescu să rămână liber până la următorul termen de judecată. Fostul primar al Capitalei trebuie să plătească, până mâine, o cauțiune de 5.000 de euro.

Sorin Oprescu a povestit ceea ce s-a întâmplat pe parcursul urmăririi penale, dar și pe parcursul proceselor pe care le-a avut în România, unde a explicat că nu a avut parte de o judecată dreaptă.

Fostul edil al Capitalei a venit cu o mărturie sinceră, așa cum spun și avocații, dovadă că procurorul a cerut cercetarea lui mai departe în stare de libertate. Cu alte cuvinte, același procuror care a cerut inițial arestarea preventivă, în acest moment, după ce a ascultat pledoariile atât ale lui Sorin Oprescu cât și ale celorlalți martori, a venit cu propunere către instanță ca Sorin Oprescu să fie lăsat în libertate timp de 30 de zile până când vor fi aduse din România documente care să valideze diferite probe din dosar.

Completul de trei judecători a fost de acord cu propunerea procurorului, așa că Sorin Oprescu va fi eliberat. În acest moment a fost condus în arestul Curții de Apel din Atena până când va depune cauțiunea de 5000 de euro. Este doar o chestiune de câteva ore până când acesta ar putea fi eliberat.

Sorin Oprescu a stat ieri, în fața judecătorilor, timp de 6 ore

Ieri, ședința a durat aproximativ șase ore, mai exact până spre finalul programului Curții de Apel din Atena, motiv pentru care judecătorii au decis amânarea ședinței pentru dimineața zilei de astăzi. 

Au fost audiați mai mulți martori, mai mulți experți în drept internațional și în drept românesc, printre aceștia și un profesor de drept de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, un avocat și un fost judecător al Curții Constituționale din România. Aceștia au vorbit despre problemele sistemului judiciar din țara noastră.

Sursa: Antena3

Citește și Sorin Oprescu rămâne în arest încă 10 zile

Lasa un comentariu