Șoferița băută care a omorât patru oameni a mai fost condamnată penal

În urmă cu 12 ani, Adina Iuliana Ghervase, şoferiţa băută care a ucis patru persoane în Păcurari, s-a ales cu o condamnare de 18 luni cu suspendare . Acuzaţia: vătămare corporală, dar cu circumstanțe atenuante. Pe scurt, aceasta a fost bătută de fostul iubit, un student israelian la UMF Iaşi, după care, cu complicitatea altor doi studenţi străini, a „stors” de la acesta, prin ameninţări, 2.000 de dolari * procesul a durat şapte ani, condamnarea a survenit în 2010, iar în 2013 a intervenit reabilitarea de drept a condamnatei

Şoferiţa băută care a oripilat opinia publică prin atitudinea sfidătoare după comiterea teribilului accident de joi noaptea, în urma căruia patru angajaţi ai SC Citadin au decedat, are un trecut marcat de violenţă.  Evenimentele au avut loc în 2003, când Adina Iuliana Ghervase, care a purtat anterior numele Catrinar, era prietenă cu K.S., un student israelian la UMF Iaşi.

Cei doi s-au despărțit în vara aceluiaşi an, după ce bărbatul a bătut-o pe femeie, provocându-i o fisură a timpanului. Întrucât leziunile suferite au necesitat tratament, C.A.I a solicitat fostului iubit să suporte cheltuielile aferente tratamentului. Astfel, în luna septembrie 2003, aceasta l-a sunat pe K.S. (în timp ce aceasta se afla în Israel), pentru a-i spune ca atunci când va reveni în România să îi plătească suma de 2.000 de dolari SUA.

În acest demers, şoferiţa a fost sprijinită de un alt student străin, E. A.H.F. (cu care avea o relație la acel moment), la sugestia acestuia spunându-i prin telefon fostului iubit că dacă nu va plăti „va zbura din România”.

Șantaj și violențe în trecutul șoferiței care a omorât patru oameni

Rechizitoriul procesului deschis de K.S. în 2003 împotriva lui C.A.I. şi a prietenilor acesteia (un israelian şi un egiptean) consemnează faptul că, pentru a obţine suma cerută, femeia şi complicii acesteia au recurs la ameninţări. „Astfel cum rezultă din declarațiile tuturor celor opt persoane aflate la masa din bar, discuțiile purtate s-au referit la plata sumei de 2.000 dolari SUA, sumă solicitată de inculpata C.A.I. părții vătămate K.S. (fostul iubit – n.red.).

Din probele administrate în cauză, rezultă în mod neîndoielnic că partea vătămată nu a recunoscut plata unei asemenea datorii către inculpată, motiv pentru care a fost amenințată de către inculpații prezenți la masă cu bătaia și chiar cu moartea. Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate, până în jurul orei 00:30.

În timpul discuțiilor, inculpatul E. A.H.F. împreună cu partea vătămată K.S. au părăsit incinta localului, pentru a sta de vorbă între patru ochi. Potrivit declarației părții vătămate, în cursul discuției avute cu inculpatul E. A.H.F., acesta i-ar fi adresat injurii și amenințări cu bătaia. După ce cei doi au revenit în bar, inculpații i-au propus părții vătămate să semneze un înscris prin care să se oblige să plătească lunar suma de 200 dolari, până la acoperirea sumei de 2.000 de dolari, lucru cu care partea vătămată nu a fost de acord, pentru acest motiv inculpații amenințându-l din nou”, se arată în dosar.

Procesul a durat şapte ani. În 2010, magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus condamnarea femeii la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală, dar cu circumstanțe atenuante. În schimb, cei doi prieteni de atunci ai Adinei Ghervase (fostă Catrinar) au fost condamnați la câte 2 ani și 6 luni închisoare cu executare

Sursa: Evenimentul

  • O stiu pe criminala, este o betiva si nesatula de sex si relatii amoroase chiar cu oricine, are sange rece, s-a folosit de arabii si de avocatii lor, a platit chiar avocatii in “natura” . Este o criminala, un lup in haine de miel, puscarie pe viata .

Lasa un comentariu