Şofer cu permis anulat, prins la volan; angajatorul acestuia – cercetat

Poliţiştii de frontieră de la Bivolari, judeţul Iaşi, efectuează cercetări pentru încredinţarea conducerii unui ansamblu auto, cu bună ştiinţă, unui bărbat care avea permisul de conducere anulat.

Marţi, în jurul orei 8,50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Bălteni, o autoutilitară înmatriculată în România, precizează ITPF Iaşi.

”Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, stabilind că este un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat deoarece a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat prelevarea de probe biologice, acesta fiind condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de trei ani cu suspendare”, arată sursa citată.

Pe timpul verificărilor efectuate, la faţa locului s-a prezentat, conducând un alt autovehicul, angajatorul bărbatului şi totodată proprietarul autoutilitarei. Acesta i-a solicitat angajatului să urce în autoturism pentru a pleca, menţionează reprezentanţii ITPF Iaşi, scrie agerpres.ro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere şi favorizarea infractorului.

Lasa un comentariu