Social-democraţii ieşeni, scandalizaţi: „Două cutii! Acesta este ajutorul pe care Guvernul l-a trimis la Iaşi!”

Conducerea PSD Iaşi se arată scandalizată de acţiunile Guvernului, care a livrat acum două zile doar două cutii cu echipament pentru un singur spital care va trebui să trateze pacienții critici cu COVID-19 din toată zona Moldovei şi „a alocat zero fonduri pentru combaterea și gestionarea epidemiei de COVID-19”, se arată în ziarulevenimentul.ro

Social-democraţii ieşeni se declară, însă, norocoşi că nu s-au bazat pe sprijinul guvernamental şi, prin acţiunile pe care le-au întreprins în ultima vreme, au reuşit să limiteze efectele unei pandemii care continuă să ameninţe Iaşul. 

„Două cutii! Atât a putut Guvernul! Acesta este ajutorul pe care l-a trimis Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Doar două cutii cu echipament pentru un spital care va trebui să trateze pacienți critici cu COVID-19 din toată regiunea Moldovei. Noroc că administrația locală nu s-a bazat pe acest sprijin al Guvernului!

Pentru toți baronii PNL, care ați transformat județe întregi în focare de infecție din cauza incompetenței și lăcomiei voastre, luați un pix și notați ce a făcut la Iași președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care are în subordine şase spitale:

a văzut ce se întâmplă în lume și a luat măsuri încă de la începutul anului, atunci când PNL se ținea de anticipate și se juca de-a guvernele; a alocat 650 de milioane de lei pentru dotarea și funcționarea spitalelor, iar recent a suplimentat această sumă cu 100 de milioane; a cumpărat 43 de ventilatoare atunci când se găseau, nu acum când nimeni nu mai vinde României nimic; a cumpărat zeci de mii de măști/combinezoane/viziere, tone de dezinfectant și alte echipamente de protecție atunci când prețurile erau decente și nu acum, când fie nu se găsesc, fie costă enorm; și, poate cel mai important, a reușit să unească trei județe Iași – Neamț – Bacău pentru a cumpăra un spital mobil cu 17,5 milioane de euro.

Un spital complet echipat, cu 250 de paturi, zonă de testare, săli de operații, 70 de paturi de terapie intensivă, sală de nașteri, farmacie, etc. Spital care în 3 săptămâni va fi complet funcțional și va funcționa ca un spital tampon pentru toată zona Moldovei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Iaşi.

Social-democraţii ieşeni consideră că rezultatul acţiunilor lor sunt puţinele cazuri de coronavirus confirmate la Iaşi – doar 88, dintre care 40 de pacienți au fost vindecați. 

Lasa un comentariu