Social-democrații ieșeni au participat la ceremonialul organizat cu ocazia Micii Uniri!

Deși celebrată de autorități fără paradă militară, fără discursuri și fără tradiționala horă, sute de ieșeni s-au adunat în Piața Unirii în semn de respect față de înaintașii noștri, față de cei care au făcut posibilă Unirea Moldovei cu Țara Românească, la 24 ianuarie 1859. Conducerea PSD Iași a depus coroane și jerbe de flori la statuia și mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a participat la slujba religioasă organizată în Piața Unirii.

Președintele PSD Iași a reamintit de apelul la unitate lansat recent către toți parlamentarii ieșeni pentru a face front comun în fața autorităților centrale în ideea de a susține la unison marile proiecte ale Iașului: autostrada A8, Spitalul regional, șoseaua de centură.

”Ziua Unirii reprezintă unul dintre momentele esențiale ale istoriei noastre, și atestă faptul că bazele statului român modern au fost puse, aici, în capitala Moldovei.   Dezideratul de 162 de ani al unioniștilor trebuie continuat de toți cei care participăm activ la viața politică și administrativă a țării. România trebuie să rămână un stat independent, în care credința, democrația și libera exprimare să fie principii de bază ale societății.

M-a mâhnit ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în Piața Unirii. Asta înseamnă că oamenii nu mai au răbdare cu clasa politică și administrativă actuală.

Reamintesc apelul de unitate pe care l-am lansat recent pentru toți parlamentarii ieșeni. Să facem front comun în jurul unor proiecte concrete, proiecte majore de care ieșenii și Iașul au nevoie: autostrada, spitalul regional, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, șoseaua de centură a Iașului, sală polivalentă, stadion, aducțiuni de apă, de gaz și multe altele.

Sunt convins că fără un front comun în fața celor care dețin pâinea și cuțitul în această perioadă, vom rămâne doar cu dezbateri sterile că unul nu a făcut, că altul nu a vrut. Eu cred că ieșenii s-au săturat ca la fiecare patru ani să tragă linie și să găsească doar păreri de rău, tot felul de scuze și atacuri politice.

Dacă nu vom înțelege că administrația înseamnă proiecte și investiții și nu interese personale și de familie, lucrurile vor degenera și mai mult. Niciun reprezentant al administrației centrale nu a fost prezent, astăzi, în capitala Moldovei. M-aș fi așteptat ca Iașul să primească totuși recunoașterea pe care o merită, măcar din punct de vedere istoric. Alianța CDR-2 a ajuns la putere și a uitat de ieșeni. Nimic despre autostrada A8, nimic despre Spitalul Regional de Urgență, nimic despre șoseaua de centură.

În plus, se pare că nici actualii lideri locali, primarul Iașului și președintele Consiliului Județean, nu mai sunt frecventabili.  Cine s-ar mai asocia, de altfel, cu un primar care nu are niciun proiect major de investiții în 6 ani la conducerea municipalității și cu un președinte de Consiliu Județean care este cerccetat penal pentru luare de mită?

Eu cred că Iașul merită mai mult, este cel mai mare județ din țară și sunt convins că în curând lucrurile vor reintra în normalitate și cei care au făcut ceva pentru oraș și județ vor fi apreciați la adevărata lor valoare.

La mulți ani tuturor românilor, de la Iași, din capitala Moldovei! ” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

La rândul său, deputatul Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD a transmis un mesaj pentru toți românii: ”Ziua de 24 ianuarie reprezintă un moment de referință pentru identitatea noastră cultural-istorică. Unirea Principatelor Române, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amintește de ”dorința sfântă” a strămoșilor noștri care, cu credință, onoare și demnitate au pus temeliile statului român modern.

În această zi încărcată de emoție, e timpul să nu uităm că doar uniți putem împlini idealuri, să ne manifestăm aprecierea spre valorile autentic românești și să cinstim eroii iubitori de neam și țară.

Cu alese gânduri pentru fiecare român în parte, La mulți ani! ”

(Sursa: Departamentul de comunicare al PSD Iași)

Lasa un comentariu