Slujbele vor putea fi oficiate din nou în interiorul Bisericilor. Vasile Bănescu: „Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia integral justificată a autorităților”

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, 16 iunie, că slujbele religioare cu participarea credincioșilor vor putea fi săvârșite din nou în interiorul bisericilor, cu respectarea unor norme de distanțare socială, relatează doxologia.ro

urtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a subliniat că Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi:

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare. Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi.

Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința  onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei.

Lasa un comentariu