Simona Halep va afla dacă îşi va apăra titlul de la Wimbledon

Simona Halep va afla săptămâna viitoare dacă va putea să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Wimbledon. Atunci a fost programată şedinţa celor de la The All England Club.

Într-un comunicat, oficialii turneului de Grand Slam au anunţat că pe ordinea de zi figurează amânarea sau anularea evenimentului care ar urma să se desfăşoare între 29 iunie şi 2 iulie, potrivit digisport.ro

Deocamdată, singura decizie este că în niciun caz nu se va juca fără spectatori. Recent, federaţia franceză anunţase că a reprogramat turneul de la Rolanf Garros în perioada 20 sepembrie – 4 octombrie. Iar ATP şi WTA au prelungit suspendarea competiţiilor până pe 7 iunie.  

Wimbledon ar putea avea loc în perioada când erau programate Jocurile Olimpice

Amânarea singurului Grand Slam care se joacă pe iarbă este plină de riscuri, au avertizat organizatorii. Lucrările de amenajare a locaţiei ar trebui să înceapă luna viitoare, iar acest lucru presupune prezenţa multor angajaţi la faţa locului. 

Mai grav este însă un detaliu aparte – spre deosebire de celelalte turnee care pot folosi suprafaţa de joc în orice perioadă a anului, iarba londoneză necesită un tratament special. Este pregătită cu 15 luni înainte pentru a rezista exact în intervalul de la începutul verii. 

Simgura soluţie ar putea fi amânarea cu doar câteva săptămâni, altfel turneul va fi anulat. Specialiştii încearcă să rezolve probleme, sperând că turneul de tradiţie se va putea disputa cel târziu în august, după ce Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021. 

Lasa un comentariu