Simona Halep e în finala de la Roma! Victorie spectaculoasă cu Garbine Muguruza

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Garbine Muguruza (26 de ani, 17 WTA) în semifinalele turneului de la Roma, scor 6-3, 4-6, 6-4. Luni va juca finala cu Marketa Vondrousova sau Karolina Pliskova, relatează gsp.ro

  • În cealaltă semifinală de la Roma, Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) o va înfrunta pe Marketa Vondrousova (21 de ani, 19 WTA). Partida va începe la ora 17:00.

Sunt meciuri în care nu mai e nevoie de tatonări, de studiu sau de ezitări. Iar pentru Simona Halep, o înfruntare cu Garbine Muguruza este o asemenea partidă.De la început românca și-a arătat intențiile și nivelul. Unul înalt, la fel cum a făcut-o și în 2018, la Roland Garros, când a învins-o pe Muguruza cu 6-1, 6-4. De atunci, însă s-a mai consumat un duel, cel din acest an de la Australian Open din semifinale, o înfrângere grea pentru Halep, care a cedat atunci cu 6-7 (8), 5-7.

Un set de calibru

Pe zgură e o altă poveste. Cu lovituri poziționate perfect și cu un plan tactic bine pus la punct, Simona Halep a făcut break din primul game, simțind pentru prima oară după șase luni energia publicului, fie el și în număr mic. Organizatorii italieni au permis prezența a 1000 de spectatori în tribune pentru meciurile de sâmbătă. A fost clar că românca a urcat la un alt nivel față de meciurile precedente de la Roma și stăpână pe emoțiile și pe jocul său a fost cea care a dominat, reușind să facă de toate pe teren, chiar să revină de la 0-40 pe propriul serviciu în game-ul al patrulea.

Reverul a funcționat de minune, iar serviciul a ajutat-o când a avut cel mai mult nevoie, astfel că s-a ajuns la 5-2 extrem de repede. În acel moment lucrurile s-au complicat puțin pentru că Simona nu a reușit să închidă setul, însă a făcut-o în următorul, reușind să-și procure două mingi de set cu o scurtă perfectă. Pe prima a ratat-o cu un rever puțin afară, însă a doua nu a mai putut fi anulată, iar Simona s-a impus cu 6-4 după 39 de minute. Un set aproape perfect în care a comis doar 7 greșeli neforțate.

În pauză Muguruza a chemat fizioterapeutul, ea petrecând pe teren la Roma înaintea partidei cu Halep nu mai puțin de 7 ore și 30 de minute. Jucătoarea de pe locul 17 mondial a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri la spate și la coapsă.

2 finalea jucat până acum Simona Halep la Roma, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina

Festival de break-uri

Partea a doua a început sub semnul echilibrului, cu Muguruza încercând să scurteze punctele, dar Simona a găsit mereu răspunsurile și a continuat să construiască impecabil, chiar dacă adversara sa își mai scuturase jocul de greșeli. A condus cu 3-1, dar Garbine a revenit la 3-2. Un moment delicat punctat de o minge lovită cu sete de Simona spre panourile laterale.

Muguruza, vizibil incomodată la serviciu de accidentare, a început să urce la fileu mai des pentru a nu mai sta în schimburi lungi, unele care se încheiau mereu în favoarea româncei. Revenirea nu a fost completă, Halep reușind să confiște din nou serviciul adversarei și ducându-se la 4-2.

Seria de break-uri a continuat, scorul devenind 4-3. Festivalul a fost întrerupt de jucătoarea din Spania, după ce s-a ținut cu dinții de serviciu, ea reușind să fie jucătoarea agresivă, lucru care i-a adus și următorul game. La 5-4 a servit pentru a duce meciul în decisiv.

Nivelul jocului Simonei a scăzut, accidentarea spaniolei parcă s-a evaporat și în încurajările italienilor, Muguruza a reușit să se impună cu 6-4, după 49 de minute.

Avantajul care s-a topit

Simona a trebuit să se reseteze, să respire adânc și să caute din nou soluții pentru a opri jocul inspirat al adversarei. Le-a găsit și le-a aplicat cu precizie, ceea ce s-a tradus într-un 4-0 concludent pe tabela de marcaj. Apoi a scos la iveală câteva lovituri direct câștigătoare de toată frumusețea trimise în toate zonele terenului, însă Muguruza nu s-a lăsat impresionată și a revenit din nou în meci în game-ul al cincilea. 

Simona n-a lăsat-o să reintre în meci și i-a confiscat din nou serviciul punându-se în poziția de a avea oportunitatea de a închide partida, însă retururile lui Garbine au amânat deznodământul. Din nou jucătoarea din Spania a reușit să acceseze nivelul superior și a revenit spectaculos, adunând patru game-uri consecutive. Partida s-a încheiat cu o dublă greșeală din partea ei după 2 ore și16 minute. Simona e din nou în finală la Roma, turneu pe care nu-l are în palmares.

38-16este raportul dintre semifinalele câștigate și cele pierdute de Simona Halep

A fost un meci extrem de util pentru fostul lider mondial, fiind prima oară după reluarea circuitului când se testează împotriva unui adversar atât de puternic. Un meci care-i va da încredere pentru Roland Garros, dar și pentru finala de mâine, unde o întâlnește pe învingătoarea din partida Pliskova-Vondrousova.

Lasa un comentariu