Serbia impune cele mai dure măsuri din Europa pentru încălcarea carantinei

Serbia, țara vecină cu România, a trecut la măsuri severe pentru cei care nu respectă carantina. Autoritățile de la Belgrad vor să limiteze răspândirea COVID-19 cu orice preț. Mai nou, Serbia îi pedepsește cu închisoarea pe cetățenii care încalcă regulile.

În ultimele zile, Serbia a înăsprit sancțiunile, considerate astăzi printre cele mai dure din Europa. Decizia a fost luată după ce șeful statului, Aleksandar Vucic, s-a sfătuit cu consilieri din China. Pedeapsa maximă pentru cei care nu se supun regulilor este de trei ani de închisoare cu executare. ”Cimitirele ar fi neîncăpătoare dacă ascultați sfaturile date de alții”, a spus recent președintele sârb.

A simțit rigorile pe pielea sa chiar o vedetă din Serbia, fotbalistul Aleksandar Prijovici (29 de ani). Jucătorul cu 13 selecții în națională, actualmente la Al-Ittihad, a fost arestat vineri de poliția din Belgrad, după ce a petrecut la un hotel din oraș până la cinci dimineața, alături de alte 19 persoane, relatează Digisport.ro

Fotbalistul a încălcat astfel regulile impuse de sârbi, care au interzis întânirile în grupuri mai mari de cinci persoane. 

Astăzi, el a fost condamnat la trei luni de arest la domiciliu, informează cotidianul francez L’Equipe, care anunță totodată că gruparea pentru care sârbul evoluează i-a desfăcut deja contractul de muncă. Prijovici era legat contractual de la Al-Ittihad până în 2023 și ar fi trebuit să încaseze până atunci 18 milioane de euro. 

Coronavirus | Vedete arestate și amenințate cu închisoarea

Aleksandar Prijovici nu este primul star din Serbia care a avut de-a face cu legea în această perioadă de pandemie. Luka Jovic (22 de ani), jucător la Real Madrid, a fost amenințat cu închisoarea chiar de președintele Aleksandar Vucic.

Pe 19 martie, Jovic a fost surprins pe străzile din Belgrad, unde a participat la ziua de naştere a iubitei sale, deşi trebuia să fie în carantină alături de ceilalţi jucători ai Realului, la Madrid. 

El a încercat să se scuze, declarând că nu a fost informat despre condițiile de autoizolare, dar autoritățile de la Belgrad au dezvăluit că orice cetățean care vine din Spania și Italia semnează un document prin care ia la cunoștință despre regulile impuse de starea de urgență. Acum, vedeta lui Real Madrid are dosar penal.

Jurnaliștii de la Belgrad scriu că, de-a lungul ultimelor zile, au fost arestate și alte persoane cunoscute, printre care și o muziciană locală care și-a vizitat iubitul.

Pe 5 aprilie, Serbia avea 1.624 de infectări cu coronavirus. 44 de sârbi și-au pierdut viața din cauza COVID-19, arată rapoartele oficiale.

Lasa un comentariu