Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Am depus proiectul de lege pentru construirea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV)

Senatorul ieșean a anunțat că a depus în cursul acestei săptămâni proiectul de lege prin care se propune alocarea fondurilor necesare pentru construirea unui nou spital de boli cardiovasculare la Miroslava.

„Susțin întru totul inițiativa profesorului Gheorghe Tinică. La Iași, IBCV deservește de trei ori mai mulți pacienți decât restul spitatelor din țară, dar funcționează pe câteva etaje ale clădirii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” și nu mai face față solicitărilor din partea pacienților. În aceste condiții, proiectul legislativ care propune aprobarea investiției necesare pentru Înființarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare este de o importanță semnificativă și nu face nimic altceva decât să sublinieze necesitatea concretizării proiectului cu maximă celeritate, în beneficiul tuturor locuitorilor din Regiunea de Nord-Est a României.

Am strâns 46 de semnături pentru acest proiect de lege. Sunt senatori și deputați de la diverse formațiuni politice. Cei mai mulți sunt de la PSD. Dar am găsit interes și susținere și la colegi de la AUR sau USR, cărora le mulțumesc pentru că susțin proiectele Iașului.  Dintre semnatari amintesc: Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Gabriela Firea, Marius Constantin Budăi, Gabriel Mutu. Din păcate, parlamentarii liberali au refuzat să semneze această inițiativă. Se pare că susținerea lor este doar una declarativă. Multe vorbe, fapte puține.

Le cer public să facă toate demersurile necesare pentru ca proiectul IBCV să fie prins în PNRR. Chirica și Alexe sunt la putere. Au posibilitatea să intervină la București pentru modificarea planului. Sper ca studiul de fezabilitate să fie gata la timp. Și așa PNRR este un fiasco pentru Iași” a declarat președintele PSD Iași.

Lasa un comentariu