Semafoare în Târgu Cucu, cu telecomandă la şofer. Interzis virajul la stânga pe un traseu foarte folosit

Primăria va semaforiza intersecţia din zona Curţii de Apel, între străzile Elena Doamna, Cucu şi Sărăriei. În acest sens, municipalitatea a achiziţionat servicii de proiectare de la firma ieşeană Canel SA, societate care va încasa circa 27.000 lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice. 

„Amenajarea intersecţiei se va face cu interzicerea virajului la stânga pe direcţia Sărărie – str. Cucu pentru toate vehiculele exceptând transportul în comun (autobuz). În acest sens, automatul de semaforizare va accepta un semnal al conducătorului mijlocului de transport în comun, în urma căruia va prioritiza virajul la stânga al autobuzului (schimbarea diagramei din telecomandă)”, se precizează în caietul de sarcini aferent achiziţiei făcute de Primărie.

Potrivit documentului, proiectul va include ridicările topografice, amplasarea de semafoare, conectarea la furnizorul de energie electrică, canalizaţie şi camerete, automate de semaforizare, semnalizare rutieră verticală şi orizontală precum şi infrastructura necesară conectării în viitor la un sistem centralizat de dirijare a traficului în circuit adaptiv, amplasarea camerelor de monitorizare a traficului şi conectarea acestora la sistemul existent, scrie ziaruldeiasi.ro.

Fluidizarea circulatiei in dreptul Curtii de Apel

Municipalitatea susţine că semaforizarea intersecţiei din zona Curţii de Apel este necesară în scopul fluidizării circulaţiei. Odată cu realizarea semaforizării, Primăria va înlocui toate indicatoarele rutiere uzate din zonă.

„Proiectantul va elabora documentaţiile astfel încât să fie asigurată semnalizarea şi semaforizarea pe toate sensurile de mers chiar şi în zonele în care momentan circulaţia se desfăşoară într-un singur sens”, se mai arată în caietul de sarcini. O solicitare a instituţiei este ca noile semafoare să fie sincronizate cu cele existente în intersecţia Sărăriei – Independenţei, printr-o comandă de tip releu, care să marcheze începutul ciclului de semaforizare. 

Lasa un comentariu