Ședință de urgență la PSD, după eșecul moțiunii de cenzură. Se pregătește excluderea din partid a parlamentarilor care au lipsit

Social democrații se reunesc într-o ședință convocată de președintele Marcel Ciolacu, la o zi după eșecul în Parlament al moțiunii de cenzură. Potrivit surselor din partid, în cadrul ședinței vor fi analizate motivele pentru care PSD nu a reușit demiterea Guvernului, deși Ciolacu anunța cu câteva săptămâni în urmă că se bazează pe 250 de voturi. De asemenea, va fi discutată și situația parlamentarilor care au absentat luni, relatează digi24.ro

Ședința Comitetului Politic Național a fost convocată pentru ora 17:00, la sediul PSD din Kiseleff.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după eșecul moțiunii de cenzură care nici măcar nu a mai fost supusă la vot, că va propune excluderea din partid a celor cinci parlamentari care au lipsit. Este vorba de Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă.

Carmen Dan și Adrian Todor susțin că au fost în izolare, după ce au avut contact cu persoane infectate cu coronavirus, în timp ce deputatul Cătălin Rădulescu susține că a avut probleme de sănătate și nu a putut participa la ședința din Parlament.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a declarat luni, Marcel Ciolacu.

Deputatul Dan Ciocan a fost deja exclus de organizația municipală PSD Caracal. Deputatul ar fi în conflict cu secretarul general al partidului, Paul Stănescu, de care a fost apropiat în trecut când a prins loc pe listele PSD.

Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură

Un alt subiect pe care îl vor discuta social democrații este legat de acțiunile viitoare ale partidului. PSD trebuie să stabilească dacă abandonează moțiunea care nu a mai fost supusă luni la vot sau dacă vor depune o nouă moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară care a început marți.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat luni, Marcel Ciolacu.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a dat însă de înțeles că moțiunea actuală va fi abandonată pentru a nu ridică probleme de constituționalitate, urmând să se decidă dacă va fi depusă o nouă moțiune.

„Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbatere moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune”, a spus Simonis.

O altă variantă luată în calcul de social democrați este să aștepte decizia CCR pe actuala moțiune, procedură contestată de Guvern la Curte.

Lasa un comentariu