Seceta cruntă în județul Iași. Fermierii vor fi despăgubiți de către autorități

Seceta groaznică abătută anul acesta peste județul Iași a lăsat deja urme puternice. Se vorbește despre faptul că aceasta ar putea capăta proporții devastatoare pentru culturile din județ și bineînțeles pierderi financiare imense pentru fermieri.

„Județul nostru este afectat în această perioadă și o de secetă cruntă. Îmi spun persoane mai în vârstă cu care vorbesc că asta le aduce aminte de marea secetă a copilăriei lor.
Vreau ca tot ceea ce se poate face acum, să se facă. Fără întârzieri nenecesare.
Am convocat astăzi instituțiile de la nivelul județului abilitate să ia măsuri, pentru a ne asigura că toate cererile fermierilor pentru acordarea de despăgubiri sunt verificate și procesate în timp util. De asemenea, ne dorim că întreaga capacitate de irigare existentă la nivelul județului să fie funcțională. De asemnea, ISU să răspundă cu celeritate la cererile de sprijin venite din comunitățile locale.
La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai Direcției Agricole, APIA, ANIF, ISU. Până în prezent, un număr de 17 comune au înaintat rapoarte operative privind culturi calamitate de seceta pedologică, suprafața afectată însumând 5.760 ha.” a declarat Marian Grigoraș, Prefectul județului Iași

Vom reveni cu detalii cu privire la deciziile și măsurile luate de către autorități, într-un articol urmator.

Laura Hulubei

Lasa un comentariu