Se redeschid ghișeele de la Direcţiile de Permise şi Înmatriculări

Ghişeele de la Direcţiile de Permise şi Înmatriculări se redeschid de luni.

Vor fi luate unele măsuri care să permită distanţarea socială, iar prefecturile din fiecare judeţ vor stabili programul de lucru.

Cei care vor să obţină permisul de conducere pot susţine proba practică, traseul, de la începutul lunii viitoare, iar de la jumătatea lunii se va relua şi examenul teoretic în sală, scrie radioiasi.ro.

Comisarul Rodica Popescu de la Direcţia de Permise şi Înmatriculări a Capitalei a explicat în ce mod vor fi reluate examenele pentru viitorii şoferi.

Rodica Popescu: „Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul şcolilor de şoferi, cu informarea candidaţilor de către şcolile de şoferi. În a doua etapă ne propunem reluarea activităţii de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.”

Aproximativ 70.000 de candidaţi urmau să susţină examenul pentru obţinerea permisului auto în perioada stării de urgenţă.

Ei vor fi reprogramati, potrivit autorităţilor.

Lasa un comentariu