Se prelungește carantina în comuna Probota

Având în vedere că în comuna Probota (incidență 12,27) riscul epidemiologic a rămas în continuare ridicat în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare și unde se constată că riscul răspândirii infecției în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depășește pragul stabilit de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a solicitat Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind prelungirea măsurii de carantină zonală începând de duminică, 07 noiembrie, ora 5.oo pentru comuna Probota pentru o perioadă de 7 (șapte) zile.

Carantina la Probota a fost instituită pentru 14 zile de pe data 17 octombrie, când rata incidenței era 15,07 la mia de locuitori. Ulterior carantina a fost prelungită cu 7 zile de pe 31 octombrie, când rata incidenței era și mai ridicată – 16,73 la mia de locuitori, iar acum se mai prelungește încă o dată pentru 7 zile.

Toate analizele și evaluările epidemiologice arată că ne confruntăm cu o tulpină foarte contagioasă și agresivă a virusului SARS-CoV-2 în această perioadă. De altfel, efectele negative se văd atunci când observăm presiunea pusă pe spitale cu numărul mare de internați în timp scurt, și cu vieți care, din păcate, nu mai pot fi salvate.

În comuna Probota situația s-a mai îmbunătățit față de cum arăta în momentul în care s-a impus carantina, dar nu îndeajuns de mult încât să ridicăm măsura carantinei. S-a ajuns la concluzia că se impun încă șapte zile de carantină și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a emis o hotărâre în acest sens.

Este nevoie de un efort comun să respectăm măsurile preventive, să fim vigilenți și să depășim această situație neplăcută.

Lasa un comentariu