Şcoala va începe cu elevii în clase din 8 februarie, dacă situaţia epidemiologică o va permite

Şcoala va începe cu elevii în clase din 8 februarie, dacă situaţia epidemiologică o va permite, a subliniat ieri ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a explicat şi că, în anumite condiţii, elevii vor fi testaţi.

Vlad Voiculescu: Dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică şi intră în contact cu altcineva din şcoală sau lucrează în aceeaşi şcoală, va fi imediat testat, va fi testat cu test antigen, fie că este copil, fie că este adult. Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toţi copiii vor fi testaţi.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei a anunţat că de astăzi va fi iniţiată o nouă etapă de chestionare a angajaţilor din învăţământ, cu privire la disponibilitatea de vaccinare anti-COVID-19, pentru că o mare parte din personal nu şi-a exprimat opţiunea.

Autorităţile explică situaţia prin suprapunerea perioadei de vacanţă, celei de interogare. În aceste condiţii, lipsa unui răspuns a fost asimilată celor negative, iar procentul celor care au comunicat că intenţionează să se vaccineze a fost de 45% în învăţământul preuniversitar şi de aproape 60% în cel universitar. 

Lasa un comentariu