Schimbări în circulația din oraș. Pornesc semafoarele în Podu Roş

Primăria va testa, din acest weekend, oportunitatea unor semafoare în rondul din Podu Roş, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Traficul redus din aceste zile a determinat municipalitatea să activeze trei semafoare.

Semafoarele vor fi pornite sâmbătă şi vor fi oprite doar dacă se observă că nu sunt eficiente, scrie ziaruldeiasi.ro.

„S-a discutat intens în Comisia de circulaţie o modalitate de a reuşi o fluidizare a traficului în zona rondului Podu Roş. Eu cred în continuare că cea mai bună măsură ar fi schimbarea sensurilor în lungul Bahlu­iului, măsură care, sigur, necesită costuri şi timp, dar care trebuie implementată. Ar fi cel mai mare câştig, 25% dintre blocajele de acum nu ar mai fi“, a declarat ieri viceprimarul Radu Botez.

Ce semafoare vor fi pornite

Primul semafor care va fi pornit este destinat şoferilor care vin dinspre Centru şi vor să facă rondul, cu intenţia de a merge nu spre Nicolina, ci spre ieşirile spre Socola sau mai departe: echipamentul este amplasat exact înainte de linia de tramvai. Scopul este de a permite celor care vin dinspre Nicolina, şi tramvaielor, să circule fluent.

Al doilea semafor este destinat şoferilor care vin dinspre Nicolina, şi este amplasat chiar la intrarea în rond. Nu în cele din urmă, cel de-al treilea semafor este în rond, cum se intră dinspre Nicolina, astfel încât să permită şoferilor care vin dinspre Bucium şi Ţesătura să intre în rond în condiţii mai bune.

Deocamdată, cele trei semafoare intră într-o fază de testare, conform viceprimarului Radu Botez, dar soluţia va fi permanentizată dacă nu sunt constatate probleme. Cea mai importantă deficienţă poate apărea la benzile limitate de stocare pentru şoferii care vin dinspre Centru şi vor fi nevoiţi să aştepte la semaforul de la calea de rulare a tramvaielor, înainte de a face viraj de stânga spre Bucium sau Ţesătura.

Potrivit viceprimarului Radu Botez, de săptămâna viitoare va fi „redesenată“ zona de intrare în rond dinspre Centru pentru a putea fi asigurate mai multe benzi de stocare.

Lasa un comentariu