Scandal pe bugetul Consiliului Județean Iași

Consilierii județeni ieșeni se vor reuni la începutul săptămânii viitoare pentru a discuta proiectul de buget pe anul în curs. Proiectul a stârnit însă numeroase controverse la cel mai înalt nivel.

Aleșii județeni se vor întâlni la finalul acestei săptămâni pentru a discuta și analiza proiectul de buget în cadrul comisiilor de specialitate ale instituției. Opoziția din cadrul Consiliului Județean Iași este nemulțumită de modul în care PSD a promovat proiectul de buget, fără o dezbatere publică, dar și fără a fi prezentat corespunzător cetățenilor județului Iași.

Pentru acest an, veniturile au fost estimate la 1,1 miliarde lei, în timp ce cheltuielile au fost estimate la 1,4 miliarde lei. Din bugetul local, veniturile au fost estimate la 531 milioane lei, iar cheltuielile la 866 milioane lei, scrie realitateadeiasi.net.

Cele mai mari cheltuieli se vor duce la domeniul socio-cultural, peste 373 milioane lei. Învățământul va beneficia de 22,6 milioane lei.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei va beneficia de peste 16 milioane lei, iar Episcopia Romano-Catolică, de 1,5 milioane lei. La capitolul asigurări și asistență socială se vor aloca 160 milioane lei. Varianta finală va intra în dezbaterea plenului Consiliului Județean, după care va trebui aprobată.

Lasa un comentariu