Șase ani de la prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Astăzi se împlinesc şase ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova, în localitatea Haragâş. În urma tragediei şi-au pierdut viaţa medicul primar de urgenţă Mihaela Dumea, asistentul medical principal Gabriel Sandu, precum şi cei doi piloţi – comandorul Doru Gavril, căpitan – comandorul Voicu Şocae.

„Comemorăm astăzi 6 ani de la pierderea lor şi suntem la fel de trişti aşa cum eram şi în urmă cu şase ani. Astăzi participăm la slujbe alături de familiile lor, în două cimitire din Iaşi, mâine un echipaj din Iaşi va fi prezent la Haragâş la invitaţia Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Moldova şi a doamnei consul de la Cahul. Întotdeauna autorităţile de acolo şi oamenii din sat, din Haragâş s-au gândit şi au făcut o slujbă de comemorare a colegilor noştri care s-au pierdut în acea misiune. Pentru noi este foarte important să nu îi uităm, să mergem mai departe, să le împlinim visul, să continuăm misiunile. Facem în continuare misiuni cu elicopterul SMURD în regiunea de Nord-Est, pentru Republica Moldova intervenim deocamdată terestru”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Sursa: ZDI

Citește și Un bărbat din Neamț a căzut de pe bicicletă și a ajuns în comă! Acesta a fost transportat cu elicopterul la Iași

Lasa un comentariu