Șapte suspecţi cu tulpina Delta la Iaşi. Niciunul vaccinat

Şapte pacienţi suspecţi de infecţie cu tulpina Delta a virusului SARS COV 2, depistaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Confirmarea este aşteptată la sfârşitul acestei săptămâni. Primii doi ieşeni cu Delta care deja au trecut prin Terapie Intensivă, au fost trecuţi sub supraveghere medicală, în saloanele destinate celor cu forme medii spre severe de boală, scrie ziaruldeiasi.ro.

“Din păcate, în această săptămână avem într-adevăr şapte pacienţi suspecţi de infecţie cu tulpina Delta. Aşa cum se ştie, Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” este centru de screening pentru tulpina Delta, dar şi a celorlalte tulpini de Covid 19. Probele au fost trimise către Bucureşti, către Institutul „Matei Balş”. Doi dintre pacienţii suspecţi sunt internaţi în spital, iar starea de sănătate este bună. Rezultatul celorlalte probe trimise săptămâna trecută urmează să-l avem la sfârşitul acestei săptămâni. Pacienţii suspecţi sunt din Iaşi, o parte au istoric de călătorie în străinătate, alţii însă nu, ceea ce ne arată că este vorba deja de o transmitere comunitară. Primii doi pacienţi confirmaţi cu tulpina Delta şi care s-au aflat în ATI, au fost îngrijiţi şi externaţi, iar acum se află pe sector”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

De precizat este faptul că niciunul dintre cei şapte noi suspecţi de infecţie cu tulpina Delta nu este vaccinat. Dată fiind rata scăzută de vaccinare, medicii se aşteaptă ca în curând să apară şi alte tulpini ale virusului. 

Lasa un comentariu