Şanse practic nule să mai ajungă Marian Rada în Copou!

Antrenorul Mircea Rednic a tot spus de câteva săptămâni că are nevoie de încă un antrenor secund care să-l ajute la pregătirile efectuate în grupuri de câte patru jucători, iar acum câteva zile, cu prilejul prelungirii contractului său până la finalul actualului sezon, a anunţat şi ziua în care alesul său, Marian Rada, urma să sosească la Iaşi: vineri, 22 mai. 

„Îl cunosc, are experienţă. Am lucrat cu el la Rapid, în Belgia, în Arabia Saudită”, a menţionat Rednic. Deşi declaraţia a fost oferită în cadru oficial, informaţiile dinspre club în privinţa lui Rada au fost inexistente, dar cumva de înţeles dacă ar fi apărut anunţul oficial de cooptare a amintitului tehnician în staff-ul ce mai cuprinde un antrenor secund, Costel Până, potrivit ziarulevenimentul.ro

Surse din cadrul clubului ieşean susţin că Rada nici n-a mai venit la Iaşi, el fiind sub contract cu Rapid Bucureşti. Se mai spune că Rednic încă l-ar aştepta, dar că şansele ca Rada să mai ajungă la Iaşi s-ar îndrepta vertiginos spre zero.

Tot conform surselor, Marian Rada ar fi venit la Iaşi doar până la finalul actualului sezon, deşi, dacă tot era vorba despre o perioadă atât de scurtă, apare întrebarea cum de nu s-a găsit niciun antrenor din Iaşi care să-l poată ajuta pe Rednic?

Dacă nu mai vine Rada, nu este exclus ca totuşi să fie solicitat un ajutor dinspre Academia CSM Politehnica Iaşi, sau poate că îi va fi propus pentru aceste câteva săptămâni Andrei Marian, de la LPS Iaşi, cel care, alături de Dorel Stafie, tot de la LPS, se va ocupa de pregătirea echipei a II-a ce va activa în Liga a IV-a a judeţului Iaşi. N-ar fi exclus nici ca staff-ul tehnic să rămână în configuraţia actuală din moment ce se spune că de pe 1 iunie vor fi eliminate restricţiile ce împiedică pregătirea colectivă, aşa că actualii antrenori nu vor mai fi la fel de solicitaţi ca acum.

Nominalizarea lui Rada ca al doilea antrenor secund a mai căpătat însă şi alte conotaţii, venirea sa pentru câteva săptămâni fiind numai bună să constate dacă se acomodează în Copou. În caz afirmativ, coroborat cu eventuala decizie a lui Mircea Rednic de a conduce formaţia ieşeană şi sezonul viitor, el ar fi rămas în continuare în staff. Mai mult, dacă Rednic ar fi părăsit Iaşul, atunci Rada, posesor de mulţi ani al licenţei UEFA PRO, putea deveni o variantă pentru postul de antrenor principal, deşi rezonanţa numelui său probabil n-ar fi ajuns din Copou tocmai până la Palatul Roznovanu.

Altfel, trupa lui Rednic îşi continuă antrenamentele în Copou tot în grupuri de câte patru şi este cantonată la hotelul „Il Primo”, fiind însă semnale că de luni s-ar putea renunţa la cantonament.

CSM Poli a anunţat că şi lituanianul Klimavicius a ajuns la Iaşi, luni seara, el intrând în izolare, la fel ca şi Breeveld, Luckassen şi Lopes Cabral, ajunşi duminică seara. Ei vor continua să lucreze online sub comanda preparatorului fizic Cezar Honceriu, iar ultimul component al lotului ieşean care încă nu a ajuns în România, este Assulin. El se află în Anglia şi practic va rata perioada de pregătire, dar probabil oricum nu intra în vizorul lui Rednic pentru aprigele confruntări ce se anunţă în play-out-ul Ligii 1 despre care se spune tot mai intens că ar putea fi reluat pe 12 iunie.

Tot ieri, antrenorul cu portarii, Benone Dohot, antrenorul secund Costel Pană şi fundaşul central Fomba (împrumutat de la Ceahlăul Piatra Neamţ) au semnat prelungirile contractelor până la finalul actualului sezon. 

Lasa un comentariu