Vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru copii. Prima țară din lume care adoptă această măsură

Prima țară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copiii sub 12 ani devine Costa Rica, potrivit BBC. În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze de vaccin, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Prima țară din lume în care vaccinul anti-COVID-19 va fi obligatoriu pentru copiii mici

La începutul săptămânii trecute, organismele americane de reglementare în domeniul sănătății au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Acordul dintre Costa Rica și Pfizer prevede ca țara să primească 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care urmează să fie administrată populației în vârstă și persoanelor imunodeprimate.

Până în prezent, aproximativ 55% dintre persoanele eligibile au fost complet vaccinate în Costa Rica. Peste 70% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, spun oficialii.

Citește și Testele de salivă pentru elevi sunt insuficiente. Vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare

Cu toate că astăzi au reînceput școlile, testele de salivă pentru elevi vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare. Mai mult decât atât, ele sunt insuficiente, achiziția finală fiind de 32.6 milioane de teste, adică jumătate din câte ar fi necesare.

Controverse majore în ziua în care peste două milioane de elevi se întorc la şcoală. Testele pentru elevi vor ajunge în şcoli abia săptămâna viitoare, iar în unele localitatăţi, unde numărul infectărilor este zero, unităţile de învăţământ rămân închise.

Lasa un comentariu