Lockdown total în Turcia! Țara a intrat de joi în carantină pentru o perioadă de trei săptămâni

Turcia a intrat de joi în carantină totală din cauza COVID-19, pentru o perioadă de trei săptămâni. Țara reușise să evite până acum această măsură drastică. Relaxarea restricțiilor în luna martie a declanșat, însă, un nou val de infecții. Astfel, s-a atins cel mai ridicat nivel din Europa la final de aprilie.

În această perioadă, vor fi interzise ieșirile în spațiul public, precum și călătoriile între orașw. Se va permise doar deplasările urgente și cele necesare pentru asigurarea hranei. În zilele de duminică, supermarketurile vor fi închise. Restaurantele vor funcționa doar în regim take away.

Cetățenii străini care călătoresc în Turcia în scop turistic și nu sunt posesori de permise de ședere sau de muncă emise de statul turc sunt exceptați de la măsura carantinării și nu se supun regulilor. Pe de altă parte, rămâne, în continuare, obligatorie prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

Lasa un comentariu