Efectele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson, problematice. Ce spun medicii?

România s-a relaxat în privinţa pandemiei. Cu toate acestea rămân foarte multe întrebări fără răspuns şi apar noi informaţii referitoare la efectele vaccinurilor anti-COVID. Medicul Tudor Ciuhodaru a analizat ce se întâmplă zilele acestea în SUA.

Noi discuţii pe tema vaccinării anti-COVID şi a responsabilităţii autorităţilor pe acest subiect!

Probleme legate de vaccinul Johnson&Johnson. FDA „s-a sucit” din nou

În urma informaţiei privind limitarea vaccinului celor de la Johnson&Johnson pentru adulţi în Statele Unite, decizie luată de FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente) din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui, medicul Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă.

Medicul român a reamintit că FDA s-a contrazis de mai multe ori referitor la vaccinul celor de la Johnson&Johnson. Ciuhodaru a comentat şi deciziile luate la nivel european de către EMA (Agenția Europeană a Medicamentului).

„Au fost foarte multe întrebări de la început. FDA s-a sucit de vreo trei ori când a fost vorba de Johnson&Johnson.

O dată a zis că nu există nicio legătură între acele cazuri de cheaguri și cu trombocitopenie severă, după care au constatat că cele șase persoane afectate, dintre care un caz mortal, sunt de luat în seamă și plănuiau să interzică acest vaccin, iar acum văd că vin cu o altă abordare.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat acest vaccin între 11 martie 2021 și urmau să vină încă 50 de milioane de doze la nivel european doar în semestrul doi din 2021, deși experiența europeană în acest domeniu nu era confirmată”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Mai multe detalii AICI

Lasa un comentariu