Criză mare de vaccin antigripal în farmacii la Iași

Vaccinul antigripal lipsește din farmacii

Campania naţională de vaccinare este în plină desfăşurare, singura problemă este că lipseşte vaccinul. Cele gratuite s-au terminat, iar următorea tranşă vine peste o săptămână. Cele contracost nu se găsesc. „Nici nu ştiu când vin vaccinurile, noi vom suna toţi oamenii de pe liste, avem cam 40 de persoane în faţa dumneavoastră”, ne-a spus un farmacist de la un lanţ naţional. Cererea este mult mai mare faţă de anul trecut, din cauza epidemiei de COVID.

citește și: Un vaccin dezvoltat în 1921 ar putea să ne salveze de Covid-19

Deşi campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, în farmacii nu se mai găsesc doze de vaccin pentru persoanele care doresc să se imunizeze contracost, iar următoarea tranşă de vaccinuri gratuite va ajunge la Iaşi peste cel puţin o săptămână.

Medicii de familie spun că în acest sezon gripal se observă o dorinţă mai mare de vaccinare în rândul populaţiei, solicitările fiind şi de trei ori mai multe decât în anii anteriori. Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, este recomandat ca populaţia care nu intră în categoria de risc să îşi achiziţioneze vaccinul pe cont propriu, însă dozele nu sunt de găsit nici în farmacii şi nici nu pot fi comandate online, stocurile fiind epuizate.

citește și: Cele trei vaccinări de care adulții au nevoie, acum, în plină pandemie!

Sunt făcute chiar şi liste de aşteptare pe care ieşenii se pot înscrie, dar farmaciştii spun că dozele care vin sunt insuficiente comparativ cu cererea care anul acesta este mult mai mare comparativ cu alţi ani. „Momentan nu avem pe stoc, primim puţine, sub zece doze la o tură şi atunci când le primim se dau foarte repede”, a precizat o farmacistă.

citește articolul integral AICI

Lasa un comentariu