Ce beneficii are consumul de chefir pentru organism

Chefirul este o băutură obținută din lapte fermentat care, conform celor mai recente studii științifice, prezintă o mulțime de efecte benefice pentru sănătăte: ajută, astfel, la prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni și boli, începând de la cele mai banale tratamente pentru ten, până la combaterea cancerului gastric.

Prin natura sa, chefirul este bogat în calciu, dar și în așa-numitele bacterii „probiotice”. Proprietățile sale antibiotice sunt confirmate de studii medicale care arată că are efecte antioxidante, un rol activ în scăderea colesterolului, precum și o serie de activități antibacteriene.

Spre deosebire de alte produse lactate, cum ar fi iaurtul sau sana, în chefirul tradițional se regăsesc, pe lângă bacteriile obișnuite, prezente în acizii lactici, drojdii și bacterii specifice chefirului: aceste microorganisme ajută flora intestinală, luptă împotriva agenților patogeni și sporesc, astfel, imunitatea organismului.

În plus, chefirul cu conținut slab de grăsime este bogat în proteine și slab în calorii: un motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă în diverse diete alimentare.

Băutura poate fi folosită inclusiv ca ingredient la măștile cosmetice pentru față.

Consumul de chefir s-a dovedit a avea efecte antitumorale în cazul cancerului gastric.

Băutura reprezintă o bogată sursă de calciu, magneziu, fier și iod, componente importante pentru oase, dinți, mușchi și sistemul nervos. În plus, pe lângă proteine, conține vitamine A, D, B și K.

sursa:digi24.ro

Lasa un comentariu