Capacitatea de internare de la Spitalul Modular de la Lețcani va fi mărită

Capacitatea de internare în secția de terapie intensivă de la Spitalul modular de la Lețcani, va fi mărită de la 30 la 48 de paturi, a declarat, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu

Pentru ceilalți pacienți infectați cu virusul Sars Cov 2, dar care au forme medii, capacitățile de internare de la Spitalul Modular vor fi mărite de la 40 la 70.

Florin Roșu a mai spus că toate cadrele medicale detașate din Republica Moldova sunt din specializările de terapie intensivă și boli infecțioase.

Florin Roșu: Pentru a putea ajunge la capacitatea de îngrijire este nevoie de personal medical, personal medical care în momentul de față nu este disponibil. De aceea avem suportul colegilor din MApN, iar în momentul de față, așa cum bine știți urmează să primim suportul fraților noștri basarabeni. Sistemul medical, nu doar ieșean, ci sistemul medical românesc este aproape de colaps. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că rata de vaccinare este la un nivel nu mic, foarte mic, în continuare populația nu doreste să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție.

Lasa un comentariu