Bolnavii de cancer din trei orase nu au acces la tratament

Dincolo de suferința în sine, pacienții sunt nevoiți să se urce în tren sau în mașină și să străbată sute de kilometri, până la București, Constanța, Bacău sau Iași, pentru a beneficia de terapia care face diferența dintre viață și moarte.

”Ca medic, știu cât de complicat și ce consecințe poate avea un tratament oncologic, ce stări poate induce, și înțeleg că un drum de câteva ore petrecut într-un microbuz sau într-un tren, după o ședință de terapie, poate fi de-a dreptul inuman.

De aceea, i-am adresat o interpelare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, de la care am dorit să aflu cum vede rezolvarea situației pacienților bolnavi de cancer din cele trei județe și dacă nu se teme că îi condamnă pe acești oameni la un sfârșit ce ar putea fi evitat, prin administrarea unui tratament corect” a declarat deputatul PNL, Antoneta Ioniță.

Răspunsul primit la interpelarea deputatului de Brăila acum câteva zile sursa: realitatea.netdemonstrează că PSD i-a condamnat pe bolnavii de cancer din Brăila, Galați și Tulcea.

Lasa un comentariu