Salariile din Educaţie vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020

Nivelul salariului minim din România ar putea creşte cu aproximativ 7%, dacă formula de calcul va fi determinată de rata inflaţiei şi indicele de creştere a preţurilor de consum, a anunţat premierul Ludovic Orban. El a spus că formula va fi definitivată în această săptămână.

Şi salariile din Educaţie vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020, aşa cum este prevăzut în lege, a dat asigurări premierul.

Într-o discuţie cu sindicatele din învăţământ, purtată la Palatul Victoria, la care a participat şi ministrul de resort, Monica Anisie, şeful executivului a promis şi că procentul din Produsul Intern Brut alocat educaţiei va creşte constant, astfel încât el să se apropie de ţinta de 6%.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a amintit ce majorări salariale ar trebui acordate anul viitor.

Sindicaliştii din învăţământ au mai precizat că în privinţa reducerii numărului de ore, va fi constituit un grup de lucru, din care vor face parte reprezentanţii elevilor, părinţilor şi profesorilor, precum şi specialişti în educaţie. Cadrele didactice care vor fi afectate de o astfel de măsură ar putea fi implicate în programul „Şcoală după şcoală”, care ar urma să fie introdus în toate unităţile cu clase primare din ţară.

Lasa un comentariu