S-a înjumătățit numărul locurilor de muncă disponibile în Iași

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție mai puține locuri de muncă disponibile în diverse domenii de activitate.

Potrivit Agenției de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Iași, locurile de muncă oferite de angajatorii din Iași au scăzut cu jumătate față de luna trecută.

În total sunt disponibile aproximativ 491 de posturi libere, din care, pentru cei cu studii superioare, sunt 56 de joburi și pentru persoanele cu studii medii, care vor să se angajeze, sunt oferite ieșenilor 435 de joburi.

Cele mai multe locuri libere sunt destinate mai ales ieșenilor care locuiesc în mediul rural și sunt în căutarea unui loc de muncă.

De asemenea, în mediul urban, ieșenii se pot angaja în domeniul servicii, fiind disponibile 286 de posturi, iar in construcții, 111 posturi.

Numărul locurilor de muncă disponibile în acest domeniu a scăzut în ultima lună. În industrie sunt disponibile 83 de joburi vacante. În domeniul confecțiilor sunt disponibile 29 de locuri de muncă.

Operatorii economici din Iași caută bucătari, ospătari, constructori sau angajați în domeniul confecțiilor. Persoanele care vor să se angajeze în aceste domenii pot solicita ajutorul reprezentanților AJOFM Iași pentru mai multe informații.

Lasa un comentariu