S-a încheiat reabilitarea Primăriei Borsec

S-au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Borsec, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional având o valoare de 1,093 de milioane de lei, cu o participare de aproape 200.000 de lei a bugetului local.

Contractul de finanțare a fost semnat în primăvara anului 2019, lucrările au început în toamna aceluiași an. Prin acest proiect s-a reușit renovarea sistemului energetic al clădirii: izolație exterioară, înlocuire uși și ferestre, renovarea și izolarea acoperișului, izolarea subsolului. Totodată, în interiorul clădirii a avut loc o renovare completă.

Unul dintre elementele importante ale acestei renovări a fost reducerea înălțimii tavanului prin realizarea unui plafon suspendat. Cu acest pas, încălzirea instituției se poate face mult mai eficient. În plus, corpurile de iluminat au fost înlocuite cu panouri LED. Clădirea a fost dotată și cu un sistem de panouri solare fotovoltaice, astfel producerea apei calde este mai eficientă, iar prin acest sistem poate fi asigurată și o parte din energia electrică consumată de instituție.

Tot prin acest proiect primăria a fost complet remobilată, iar la parter s-a realizat un spațiu deschis și primitor unde se poate desfășura activitatea de relații cu publicul.

„Este o mare bucurie pentru noi faptul că am putut finaliza această investiție” – a declarat primarul Mik József. După cum a subliniat edilul, prin aceasta lucrare nu a fost îmbunătățită doar eficienta energetică a clădirii. Odată cu renovarea și mobilarea interiorului clădirii a fost creat un spațiu de lucru modern care răspunde nevoilor actuale, și care oferă un mediu mult mai prietenos pentru activitatea de relații cu publicul.

Lasa un comentariu