S-a aprobat finanțarea pentru complexul sportiv al UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit confirmarea de la Compania Națională de Investiții că solicitarea de finanțare pentru construirea unui complex sportiv pe strada Sărărie, nr. 200 a fost aprobată.

Obiectivul de investiții „Construire Complex Sportiv Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Str. Sărărie, nr. 200, municipiul Iași, județul Iași” a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri Sportive”, aprobată prin Ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) nr. 2833/09.10.2019.

Pe parcursul anului 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a intrat în posesia a două terenuri cu o suprafață cumulată de 8.888 de metri pătrați, pe strada Sărărie, nr. 200. Având în vedere lipsa unei baze sportive moderne, UAIC a inițiat un proiect pentru realizarea unui complex sportiv multifuncțional, compus din terenuri exterioare (teren de fotbal cu nocturnă/teren de tenis de câmp), sală de baschet/volei, bazin olimpic de înot, bazin de antrenament, sală de gimnastică, spații adiacente, vestiare, băi și parcare. În prezent este derulare contractul de proiectare, faza Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Lasa un comentariu