S-a aflat dacă era drogat solistul trupei italiene Maneskin, câștigătoarea Eurovision

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câştigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat, au anunţat luni organizatorii acestei competiţii muzicale. Ei au dezvăluit că rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian a fost negativ, informează AFP.

Niciun consum de droguri nu a avut loc (…) şi noi considerăm că această chestiune este închisă”, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) într-un comunicat.

Cântăreţul italian Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog. Inițiativa a pornit după difuzarea unui videoclip în care acesta se aplecă și atingea o masă cu nasul în timpul finalei concursului. Poziţia lui corporală a fost asociată cu consumul de cocaină, iar imaginile au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

EBU a anunţat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat „puţin mai devreme, în cursul zilei de luni”, a fost negativ.

EBU a realizat o expertiză. Solistul nu s-a drogat

În plus, EBU a realizat, la cererea delegaţiei italiene, „o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvenţelor video disponibile”.

Suntem alarmaţi de faptul că speculaţii inexacte care au dus la ‘fake news’ au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au afectat pe nedrept grupul câştigător”, au subliniat reprezentanţii EBU.

Dorim să felicităm grupul Manekin o dată în plus şi să îi dorim mult succes în continuare. Ne bucurăm că vom lucra alături de membrul nostru italian, televiziunea RAI, pentru a produce un concurs Eurovision spectaculos în Italia, anul viitor”, precizează acelaşi comunicat.

Victoria trupei Maneskin la Eurovision 2021 a fost cea de-a treia obţinută de Italia de-a lungul anilor în acest concurs muzical.

Citește și Reactia italianului care a castigat Eurovision dupa ce a fost acuzat ca ar fi tras pe nas in timp ce era filmat!

Lasa un comentariu