Românii și-ar putea recupera zilele libere legale care pică în weekend

Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate în timpul săptămânii, dacă va fi adoptat un proiect de lege propus de mai mulți parlamentari. Anul acesta, românii beneficiază de 15 zile libere legale, din care doar 9 sunt în timpul săptămânii, scrie Digi24.ro.

Recuperarea zilelor de sărbătoare care pică sâmbăta și duminica nu este văzută cu ochi buni de antreprenorii care au firme mici.

„Avem 3 angajați, care sunt toți 3 implicați în linia de producție. Lipsa unui angajat la locul de muncă cumva automat blochează producția și activitatea firmei și un astfel de proiect de lege ar avea un impact major pentru firma pe care o conduc. În cazul în care s-ar aproba o astfel de măsură, din punctul meu de vedere ar fi necesară și o măsură de compensare a angajatorului pentru acea zi pierdută”, a spus Daniela Uritu, antreprenor.

Experții în resurse umane spun totuși că o astfel de inițiativă legislativă nu ar trebui să aibă un impact atât de mare asupra firmelor.

„Cu siguranță fiecare își va găsi o modalitate de lucru, astfel încât să strecoare o zi în plus liberă pe săptămână care în mod normal ar fi picat în weekend. Însă nu cred că impactul va fi diferit la nivel de mărime a organizației”, precizează Corina Diaconu, expert în resurse umane.

Sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu