Românii au 28 de zile la dispoziţie să ceară statul de rezident în Regatul Unit

Autorităţile britanice pentru imigraţie vor începe să trimită cetăţenilor UE care locuiesc în Regatul Unit o notificare că mai au 28 de zile pentru a face cerere pentru permis de şedere în Regatul Unit, a anunţat guvernul de la Londra, citat de BBC. Iniţial, termenul limită pentru acest lucru era 30 iunie.

Totuşi, Ministerul de Interne va permite celor care au o scuză rezonabilă pentru întârziere să trimită aplicaţia pentru permis de şedere fără limită de timp.

Aproximativ 5,6 milioane de cetăţeni ai Spaţiului Economic European şi persoanele aflate în întreţinerea lor au solicitat statut de rezidenţă. Dar există în jur de 400.000 de cazuri nesoluţionate, iar linia telefonică de asistenţă pusă la dispoziţie de guvern primeşte mii de apeluri pe zi.

După Brexit, pentru cetăţenii UE şi ai SEE care locuiesc în Marea Britanie a fost introdus statutul de rezidenţă. Acesta le permite oamenilor să-şi păstreze aceleaşi drepturi de şedere, călătorie, angajare şi acces la asistenţă medicală şi beneficii.

Ţările ai căror cetăţeni au înregistrat cel mai mare număr de cereri sunt Polonia (975.000) şi România (918.000).

Cititi materialul integral pe digi24.ro

Lasa un comentariu