România nu se mai află pe lista Germaniei cu zone de risc pentru călătorii

Institutul Robert Koch din Germania (RKI) a emis, pe 21 mai, o informare actualizată cu privire la desemnarea zonelor internaţionale de risc din perspectiva ratei de infectare cu COVID-19.

Astfel, România trece pe lista regiunilor care nu mai sunt considerate zone de risc, iar, implicit, persoanele care călătoresc în Germania din aceste zone nu mai trebuie să intre în carantină la sosire.

Ca regulă generală, însă, pentru persoanele care ajung pe teritoriul german cu avionul, indiferent dacă zona din care vin nu este considerată de risc, se menţine obligativitatea de a prezenta companiei de transport rezultatul unui test negativ, înainte de plecare.

Dovada vaccinării sau a vindecării de COVID-19 poate înlocui un certificat de testare negativă şi poate scuti pasagerii de carantină la intrarea în Germania, dacă vin dintr-o zonă de risc, însă nu şi dacă zona din care provin este una în care se răspândesc mutaţii ale virusului.

Republica Moldova se menţine pe lista zonelor de risc pentru călătorii, unde a fost inclusă începând cu 25 aprilie 2021. Noua clasificare este valabilă începând de duminică, 23 mai, de la ora 0:00. 

Lasa un comentariu