România forțează organizarea mai multor meciuri de la EURO 2020: „Ținem legătura cu UEFA, suntem pregătiți!”

România este sigură de organizarea a patru meciuri de la EURO 2020, în vara anului următor, însă există și posibilitatea suplimentării numărului de jocuri de pe Arena Națională.

12 orașe din 12 țări diferite ar trebui să găzduiască meciuri de la Campionatul European, însă pandemia de coronavirus ar putea da peste cap planurile anumitor state, astfel că FRF și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului, și-au arătat disponibilitatea de a organiza mai multe jocuri la București, relatează digisport.ro

Ionuț Stroe spune că așteaptă un răspuns din partea UEFA și este încrezător că acesta va fi unul pozitiv. Ministrul Tineretului și Sportului consideră că Bucureștiul este pregătit să organizeze mai multe meciuri în 2021, având în vedere că stadioanele și infrastructura promisă ar trebui să fie gata până la momentul respectiv.

„Evident că avem această șansă și credem în ea. Ne-am reconfirmat angajamentul dat în 2013 și suplimentar am transmis prin intermediul FRF și prin Guvernul României că ne asumăm preluarea mai multor meciuri dacă anumite orașe nu pot să onoreze angajamentul anunțat anterior. Eu m-aș bucura foarte mult să avem mai multe meciuri la EURO 2020. Beneficiile sunt evidente. Pe lângă beneficiul sportiv, sunt și beneficii de natură economică, de imaginea acestei țări. Există și numeroase beneficii de experiență.

EURO 2020 la București e posibil să găzduiască mai multe meciuri și ar fi și un motiv de mândrie. Până acum nu e nimic oficial, dar ținem legătura cu UEFA. Vă pot afirma public că am semnat deja toate scrisorile de garanție guvernamentală. Suntem pregătiți, suntem mândri și pot spune că suntem gata. Vom avea trei stadioane la cheie, infrastructură de transport, vom avea o cale ferată de la aeroport la gară. Vom fi pregătiți, deci putem găzdui mai mult decât patru meciuri”, a declarat Stroe, la Pro X.

Roma şi Bilbao ar vrea să renunţe la găzduirea meciurilor de la EURO 2020

Capitala Italiei, Roma, şi oraşul spaniol Bilbao iau în calcul posibilitatea de a se retrage de pe lista cu cele 12 oraşe gazdă ale turneului final al Campionatului European de fotbal, pe care figurează şi Bucureştiul, după ce competiţia a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa britanică.

Potrivit cotidianului Daily Mail, Italia şi Spania sunt acum reticente la ideea de a mai găzdui meciuri în vara viitoare, la Roma şi Bilbao. Puternic afectate de epidemia de Covid-19, cele două ţări şi federaţiile lor naţionale de fotbal, se tem că actuala criză sanitară se va prelungiri şi intenţionează să îşi negocieze retragerea cu responsabilii UEFA.

Actualul conducător al UEFA, Aleksander Ceferin, nu a fost de altfel un mare fan al acestei formule cu 12 oraşe gazdă, decisă de predecesorul său Michel Platini, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de existenţă a competiţiei, adaugă sursa citată.

„UEFA este în contact cu toate cele 12 oraşe în această privinţă şi va face anunţurile corespunzătoare în timp util. EURO 2020 va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021, cu intenţia de a avea acelaşi calendar şi aceleaşi locaţii”, preciza forul fotbalistic european după anunţul amânării campionatului continental.

Campionatul European de fotbal trebuia să marcheze anul acesta, şase decenii de la prima sa ediţie. Competiţia ar trebui să se deruleze anul viitor în cele 12 oraşe.

 • Copenhaga
 • Bucureşti
 • Amsterdam
 • Dublin
 • Bilbao
 • Budapesta
 • Glasgow
 • Baku
 • Roma
 • Sankt Petersburg
 • Londra
 • Munchen

Turneul UEFA EURO 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie. La acest moment, la București sunt repartizate patru meciuri:

Grupa C

 • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*: Austria – câștigătoare play-off D sau A
 • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
 • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*: Ucraina – Austria

Optime de finală

 • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*: 1F – 3A/B/C

* Orele urmează să fie confirmate.

Lasa un comentariu