România – Finlanda 1-0. „Tricolorii” câştigă în faţa unui stadion arhiplin: prima victorie pentru Edi Iordănescu

România – Finlanda 1-0. Naţionala României a câştigat primul meci din actuala campanie de Liga Naţiunilor. Este, de altfel, şi prima victorie pentru Edward Iordănescu din postura de selecţioner.

Prima repriză a fost una electrizantă. Pe Giuleşti, în faţa unui stadion arhiplin, România a început puternic meciul şi a avut primele ocazii. George Puşcaş a ratat-o pe cea mai mare: atacantul român a ratat un penalty în minutul 16. Puşcaş s-a revanşat în minutul 30 când a centrat perfect pentru golul lui Bancu. În startul reprizei a doua, finlandezii au avut marile ocazii, dar portarul Florin Niţă a fost de netrecut. George Puşcaş a mai ratat alte două mari oportunităţi de a marca, Mihăilă a avut şi el o ocazie uriaşă, iar România a rămas cu toate cele trei puncte.

Tot în Grupa 3, Muntenegru a remizat acasă cu Bosnia, scor 1-1 (goluri Marusic ’77 / Menalo ’62). În primele două etape, România a fost învinsă cu 2-0 de Muntenegru şi cu 1-0 de Bosnia-Herţegovina. Tricolorii au disputat în deplasare ambele meciuri. Pentru România urmează, marţi, partida de acasă cu Muntenegru, care se va duspita de la ora 21.45, pe stadionul Giuleşti. În aceeaşi etapă, Bosnia va întâlni Finlanda, scrie observatornews.ro.  

Clasamentul grupei: 1. Bosnia – 5 puncte, 2. Finlanda – 4 puncte, 3. Muntenegru – 4 puncte, 4. România – 3 puncte.

Lasa un comentariu