România ar putea intra în Scenariul 4. Ce se va întâmpla când vom atinge 2.000 de îmbolnăviri?

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut drastic în ultimele 24 de ore, ajungând la 1292 de persoane infectate, iar medicii se așteaptă la o explozie de cazuri în următoarele zile.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că săptămâma viitoare vom ajunge în Scenariul 4, numărul îmbolnăvirilor depășind 2.000, potrivit a1.ro

„Era de așteptat. Noi am avut două-trei zile cu stabilizarea numărului de cazuri însă nu puteam să credem că am ajuns la vârful numărului de cazuri și sistăm la un trend descrescător. Cu siguranță va mai continuă acest trend crescător, după părerea mea până după Paști, dar e important să fie creșterea moderată, adică să nu se dubleze noile cazuri de la o zi la altă, ci să fie suportabil pentru sistemul de sănătate.

Scenariul cel mai favorabil este ca în decurs de șapte zile ajungem la 2.000 de cazuri. Dar este foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit și să atingem mai repede 2.000 de cazuri. Scenariul 4 înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale.

Lasa un comentariu