Romania a primit noi critici din partea Comisiei Europene

Comisia Europeană nu vede, pentru moment, o dovadă a eficienței mecanismului parteneriatului public-privat ca alternativă la fondurile europene pentru construcția de autostrăzi. 


Afirmația a fost făcută de Directorul General pentru Politică Regională și Urbană, Marc Lemaître, cu prilejul conferinței de deschidere a Săptămânii Europene a Regiunilor care are loc la Bruxelles până la 10 octombrie.

Răspunzând unei întrebări adresate de colegul nostru, Lucian Bălănuță, Marc Lemaître a făcut o scurtă  evaluare a absorbției fondurilor europene de coeziune de către România în acest exercițiu financiar.

Marc Lemaître: „Ceea ce vedem este că România a fost relativ înceată și face eforturi în privința absorbției mijloacelor disponibile ale politicii europene de coeziune. Dar, încă o dată, nu văd parteneriatele public- private ca un lucru rău în sine. Din contră, dacă acest lucru poate să conducă la realizarea mult mai rapidă a unei rețele de autostrăzi în România, cu atât mai bine. Dar astăzi nu avem această dovadă. Dovada pe care o avem este că mijloacele politicii de coeziune sunt absorbite foarte încet. Așa că nu vrem ca ele să fie risipite în cele din urmă.”

sursa:radioiasi.ro

Lasa un comentariu