Rochii Casual Must Have Pentru Garderoba Ta

Ținutele casual sunt definite înainte de toate de confort și simplitate. Acestea sunt ținute de zi cu zi, pe care le porți fie la birou, fie la plimbările în oraș, iar un aspect obligatoriu pe care trebuie să îl îndeplinească acestea pentru a fi potrivite este lejeritatea pe care trebuie să o ofere purtătorului. 

În special, atunci când vine vorba de alegerea unei rochii casual potrivite, pe lângă lejeritate vei vrea, cu siguranță, să ții seama și de ultimele tendințe în modă și să îți alegi astfel modele de rochii casual pentru damă cu ajutorul cărora să obții un aspect inedit – frumos, elegant și la modă în același timp. 

Este foarte important să știi cum să alegi o astfel de rochie pentru ca aceasta să îți pună silueta în valoare, așadar, iată câteva informații care îți vor fi de folos. 

Ce rochii casual poți alege pentru diverse ocazii 

Rochiile casual pot fi purtate cu ocazii diverse. De la munca de birou la petrecerile informale sau ieșirile de weekend în oraș, toate acestea sunt ocazii diferite pentru care poți alege un anumit model de rochie casual. 

Astfel, este foarte important să stabilești de la bun început ce vrei să conțină garderoba ta – ai vrea să o umpli mai degrabă cu rochii office pentru a-ți asigura ținutele de birou, cu rochii sport pentru a-ți asigura ținutele de ieșit în parc sau cu rochii neutre ca stil pentru a le purta cu diverse ocazii? 

Dacă ești genul sportiv, practic, care preferă tenișii și hanoracele în defavoarea cămășilor și pantofilor cu toc, atunci poți alege unul dintre modelele de rochii sport casual care te vor ajuta să te simți comod, să fii tu așa cum ești în viața de zi cu zi. 

Ce rochii casual poți alege pentru zilele călduroase de vară 

Nu umple inutil garderoba cu multe rochii casual pe care să le poți purta doar într-un singur sezon. Pentru a-ți acoperi nevoile în materie de rochie casual pentru diverse sezoane, ține seama și de țesătura din care este realizată rochia, astfel încât să te poți asigura că o poți purta într-un sezon anume. 

Pentru ieșirile în oraș din zilele călduroase de vară poți alege o rochie realizată fie din bumbac subțire, fie din voal sau dantelă. Nu vei vrea cu siguranță să alegi o rochie din lână sau alt material gros pe care să o porți într-o zi fierbinte de vară. 

Ce rochii casual poți alege în funcție de morfologia corpului 

Cunoașterea morfologiei corpului este foarte importantă pentru a alege unul dintre modelele de rochii casual de vară potrivite. Pentru o morfologie tip clepsidră, ai nevoie de o rochie casual cu talia marcată și, de preferat, de lungime mini sau midi. 

Pentru o morfologie tip piramidă, ideale sunt rochiile casual fără mâneci, fie cu bretele subțiri, fie fără bretele. 

Posesoarele unei morfologii de tip oval pot alege fără dubiu unul dintre modelele de rochii midi casual care au formă de A – este preferat acest model pentru evidențierea picioarelor. 

Morfologia tip triunghi inversat, cunoscută și ca morfologie de tip V, poate fi pusă în evidență în mod favorabil cu ajutorul unei rochii plisate, acestea fiind și unele dintre preferatele acestui an. De preferat sunt mărimile lungi sau midi. 

A găsi rochia care să ți se potrivească din toate punctele de vedere poate fi uneori dificil, însă pentru ca lucrurile să devină mai ușoare din acest punct de vedere poți ține seama de aceste aspecte prezentate mai sus. 

Nu uita că alegerea rochiei potrivite trebuie să se facă ținând seama mai ales de morfologia corpului, dar și de stilul pe care îl ai, de ultimele tendințe în modă, de sezonul în care porți rochia sau de alte aspecte de acest fel. 

Purtarea unei rochii înseamnă mai mult decât purtarea unui simplu articol de vestimentație – este vorba despre un articol care îți evidențiază frumusețea, personalitatea, care te face unică

Lasa un comentariu