RO-Alert: ,,Alegeţi să vă vaccinaţi acum împotriva COVID-19!”

Sistemul RO-ALERT a trimis, miercuri, în jurul orei 14:25, o atenționare prin care invită lumea la vaccinare și recomandă informarea din surse oficiale.

„În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”, este alerta transmisă de autorități. 

În România s-au înregistrat 14.744 de noi cazuri de COVID-19 și 328 de decese, un record absolut pentru o singură zi (trei decese fiind raportate anterior).

Valeriu Gheorghiță: În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri, chiar în timpul conferinţei de presă a coordonatorului campaniei de vaccinare.

„În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât, vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Sursa: Știrile PROTV

Citește și Masca redevine obligatorie în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Lasa un comentariu