Revelion până la ora 21? La petrecerile în aer liber se merge cu mască

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a relaxat restricțiile de protecție sanitară ca urmare a faptului că bilanțul COVID-19 din România a scăzut.

Este vorba despre mai multe modificări, dar certificatul verde și carantina de noapte pentru nevaccinați vor rămâne totuși în vigoare.

Modificarea ordinului se referă inclusiv la situația școlilor. Dacă noile reglementări sunt adoptate, accesul la cursuri cu prezență fizică nu va mai fi condiționat de rata de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ respectivă dacă rata de infectare din localitate este mai mică de 3 la mia de locuitori.

Noile reglementări ar urma să vizeze și petrecerile de Revelion.

Art.4 – (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Lasa un comentariu