Restricţii pentru elevi şi profesori, în şcoli, din cauza creşterii cazurilor de infecţii respiratorii

Ministerul Educaţiei a emis o informare şcolilor din ţară, în care anunţă că s-a luat măsura limitării şi chiar suspendării tuturor activităţilor care implică manifestări colective şcolare sau extraşcolare, cum ar fi excursii, conferinţe sau simpozioane la nivel local sau naţional.

De asemenea, se limitează/anulează/suspendă toate activităţile care implică deplasări în străinătate. Totuşi, dacă aceaste deplasări vor primi aprobare, toate persoanele vor avea nevoie de un certificat medical la întoarcerea în şcoală, care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Informarea ministerului Educaţiei către Inspectoratele Şcolare Judeţene

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:

Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri”, informează autorităţile, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Lasa un comentariu